Απόκτηση Ελληνικού Σήματος για τα προϊόντα της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ

Απο το 1945 έως σήμερα

Η Γαλακτοκομική Τριπόλεως είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας από το 1945. Τα δύσκολα εκείνα μεταπολεμικά χρόνια ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μαζί με την σύζυγό του Αγγελική κατάφεραν να στήσουν ένα μικρό τυροκομείο στην Χωτούσσα Αρκαδίας, βασιζόμενοι στην πλούσια κτηνοτροφία της περιοχής. Οι δυσκολίες μεγάλες, όμως η αποφασιστικότητα και η εργατικότητα που τους διέκρινε δεν τους πρόδωσε ποτέ. Έτσι η παραδοσιακή φέτα Παπαδόπουλου έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στα μπακάλικα όλου του νομού. Με τέχνη, μεράκι και σεβασμό στην παράδοση κατάφερε με το πέρασμα των χρόνων να μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Αρκαδίας, διατηρώντας παράλληλα τον οικογενειακό χαρακτήρα της.

Ο γιος τους Βασίλης έχοντας αποκτήσει μοναδική εμπειρία, δημιουργεί ένα μεγαλύτερο χώρο ωθώντας και τους δύο γιούς του Γιώργο και Γιάννη στα δικά του βήματα. Έτσι το 1998 το τυροκομείο μετέφερε τις εγκαταστάσεις του σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στο Κάψiα Μαντινείας. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος 2100 τ.μ. εντός οικοπέδου 15 στρεμάτων με άρτιο μηχανικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί σύγχρονο πλήρως εξοπλισμένο χημικό και μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου τροφίμων, όπως επίσης και άρτιος βιολογικός καθαρισμός.

Εκεί βρίσκεται και το κέντρο διανομών μας από όπου διανέμονται τα προϊόντα μας καθημερινά σε όλη την Αρκαδία από τον ιδιόκτητο στόλο οχημάτων μας για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Επίσης, συνεργαζόμαστε και με κατά τόπους ειδικούς αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα ,παρέχοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές που μας στηρίζουν και μας επιλέγουν όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκουν τα προϊόντα μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Έτσι μες στην καρδιά της Μαντινειακής γης με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή αλλά και στην ελληνική παράδοση παρασκευάζουμε τυροκομικά προϊόντα από γνήσιο αιγοπρόβειο γάλα ασύγκριτης ποιότητας και μοναδικής θρεπτικής αξίας.

Τυροκομική Παράδοση και Μυθολογία

Η Ελλάδα είναι χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Μερικές απ’ αυτές αναφέρονται στο γάλα και στα προϊόντα του. Για παράδειγμα για τους αρχαίους Έλληνες το γάλα θεωρείτο ιερή τροφή γιατί ο Δίας, ο πατέρας των Θεών του Ολύμπου ,ανατράφηκε με το γάλα της νύμφης Αμάλθειας ,ενώ σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η τέχνη της τυροκομίας δόθηκε δώρο στους θεούς του Ολύμπου.

Οι ρίζες της αιγοπροβατοτροφίας στην Αρκαδία χάνονται μέσα στους μύθους της αρχαιότητας. Από τότε η κτηνοτροφία στην Αρκαδία δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα και η Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ θεωρεί χρέος της να την διατηρήσει και να την προάγει με άριστης ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα.

Έτσι, σας προσφέρουμε προϊόντα που συνεχίζουν την πλούσια και μακραίωνη ελληνική τυροκομική ιστορία ,με γεύση αγνή κι αυθεντική που ξυπνά τη μνήμη και τιμά την παράδοση.