Απόκτηση Ελληνικού Σήματος για τα προϊόντα της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ

Παράδοση και Μυθολογία Φέτας

 

   Η Ελλάδα είναι χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία αλλά και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Μερικές απ’ αυτές αναφέρονται στο γάλα και στα προϊόντα του. Για παράδειγμα για τους αρχαίους Έλληνες το γάλα θεωρείτο ιερή τροφή γιατί ο Δίας, ο πατέρας των Θεών του Ολύμπου ,ανατράφηκε με το γάλα της νύμφης Αμάλθειας, ενώ σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η τέχνη της τυροκομίας δόθηκε δώρο στους θεούς του Ολύμπου.

  Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Αρισταίος, γιος του Απόλλωνα και της Κυρήνης, στάλθηκε από τους θεούς για να δώσει το δώρο τυροκομίας στους Έλληνες. Ονομάστηκε “δώρο αιώνιας αξίας” και αν η φήμη της σημερινής ποικιλίας ελληνικών τυριών είναι κάτι που πρέπει να περάσει, η αξία αυτού του δώρου συνεχώς αυξάνεται με το πέρασμα των αιώνων. 

  Οι πρώτες αναφορές για την φέτα πηγάζουν από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και πιο συγκεκριμένα στον περίφημο μύθο του κύκλωπα Πολύφημου. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φέτας και γενικά των τυριών. Κουβαλώντας το γάλα από τα πρόβατα κάθε μέρα σε προβιές ζώων διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη ότι μετά από μερικές μέρες το γάλα έπηζε και γινόταν στερεό, φαγώσιμο και εύκολα αποθηκεύσιμο.

  Οι ρίζες της αιγοπροβατοτροφίας στην Αρκαδία χάνονται μέσα στους μύθους της αρχαιότητας. Από τότε η κτηνοτροφία στην Αρκαδία δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα και η Γαλακτοκομική Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ θεωρεί χρέος της να την διατηρήσει και να την προάγει με άριστης ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα.

   Έτσι, σας προσφέρουμε προϊόντα που συνεχίζουν την πλούσια και μακραίωνη ελληνική τυροκομική ιστορία ,με γεύση αγνή κι αυθεντική που ξυπνά τη μνήμη και τιμά την παράδοση.