Απόκτηση Ελληνικού Σήματος για τα προϊόντα της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ

Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και Φεστιβάλ τυριού στην Τρίπολη

Διεθνές συνέδριο τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού πραγματοποιείται  στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με  Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους εισηγητές και τοποθετήσεις, εισηγήσεις, αναλύσεις, όλες με κοινό παρονομαστή την τυροκομία και την κτηνοτροφία της ευρύτερης περιοχής.

Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου η Τρίπολη θα λέει “Say Cheese”!

τόχος η δικτύωση και συνεργασία των τυροκόμων και των παραγωγών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, σε προγράμματα γνωριμίας, γευσιγνωσίας και προβολής των τοπικών τυριών, η ανάπτυξη και τουριστική αξιοποίηση των Δρόμων τυριού των Βαλκανίων.

Το Φεστιβάλ Τυροκομίας παίρνει τη σκυτάλη από το Διεθνές Συνέδριο το μεσημέρι της 29ης  με masterclass και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τον βασικό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η έκθεση τυριών από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, θα προαναγγελθεί επίσημα στις 5.30μμ.

Η σειρά εκδηλώσεων του φεστιβάλ και το εορταστικό κλίμα θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως με τη συνοδεία τοπικού μουσικού σχήματος.

Το πρόγραμμα θα κλιμακωθεί με μία συναυλία των «Σουρλουλού», οι οποίοι μέσα από σύγχρονες φόρμες της παραδοσιακής μουσικής της υπαίθρου θα μας προσκαλέσουν σε χορό!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και διαδικτυακά τις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.