Απόκτηση Ελληνικού Σήματος για τα προϊόντα της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ

Γαρίδες Σαγανάκι με φέτα από την Γαλακτοκομική Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ

garides saganaki2

Σήμερα μαγειρεύουμε Γαρίδες Σαγανάκι με φέτα από την Γαλακτοκομική Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ. Μια καλοκαιρινή συνταγή ιδιαίτερα απολαυστική και εύκολη που φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα!

Γαρίδες Σαγανάκι με φέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ώρα μαγειρέματος: 15 λεπτά
⏱️ Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
garides2

Συστατικά

Υλικά για τις Γαρίδες Σαγανάκι
  • 12 μεσαίες γαρίδες
  • 150-200 γρ. φέτα από την Γαλακτοκομική Τριπόλεως
  • 3 ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 60 ml. ούζο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

1. Αρχικά καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες. Κρατάμε τα κεφάλια πάνω στο σώμα.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες για να μην αφυδατωθούν και τις βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.
4. Τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
5. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά.
6. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο τις γαρίδες.
7. Μόλις είναι έτοιμες, τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
8. Προσθέτουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό.
9. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει.
10. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.
11. Προσθέτουμε τη φέτα Π.Ο.Π. της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως σε κομμάτια και βράζουμε για 1-2 λεπτά.
12. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι έτοιμες!
Εκτύπωση
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!