Σπιτικά Τυροπιτάκια με φέτα και γιαούρτι από την Γαλακτοκομική Τριπόλεως
Τα τυροπιτάκια εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν μια λαχταριστή παραδοσιακή ελληνική συνταγή κατάλληλη για κάθε ώρα της ημέρας, ως ορεκτικό ή μεσημεριανό σνακ! Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη, νόστιμη και σπιτική συνταγή και καταπλήξτε τους φίλους και την οικογένειά σας με την τραγανή και πικάντικη γεύση της.
Για να ετοιμάσουμε αυτή την παραδοσιακή συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε φέτα και βούτυρο από την Γαλακτοκομική Τριπόλεως – Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ.
Απλά και νόστιμα!
Σπιτικά Τυροπιτάκια με φέτα και γιαούρτι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Ώρα μαγειρέματος: 20 λεπτά
⏱️ Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Συστατικά
Υλικά για σπιτικά τυροπιτάκια
- 200γρ. Γιαούρτι Γαλακτοκομικής Τριπόλεως
- 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 Αβγό
- 250γρ. Φέτα ΠΟΠ της Γαλακτοκομικής Τριπόλεως
- 80γρ. Λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
1. Σ΄ ένα μπωλ βάζουμε το αβγό, το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μ΄ ένα σύρμα.
2. Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3. Μόλις δημιουργηθεί το ζυμάρι μας, συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Αν κολλάει στα χέρια μας το ζυμάρι, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί.
4. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
5. Κόβουμε το ζυμάρι μας σε είκοσι ισόποσα μπαλάκια, ανοίγουμε ένα ένα τα ζυμαράκια μας και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας φέτα.
6. Κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
7. Μεταφέρουμε τα τυροπιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί, αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Εκτύπωση Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!